Vår verksamhet

Här kan du läsa om den verksamhet vi vanligt vis ordnar varje år. Vissa år är det undantag med något evenemang men du kan (nästan) alltid se framemot nästa års skojigheter!

Sommarteater

Oftast spelar vi sommarteater vid Brännkull, nere i Replot hamn. Vi har en tendens att spela komedier och farser då vi gillar när publiken skrattar. Bilder från dem hittar du under teaterproduktioner.

Barnläger

Teaterkrank

Är ett teaterfokuserat läger som inleder sommarlovet för barn i lågstadie åldern. Under lägret som är 5 dagar långt så får barnen testa på allt möjligt kreativt. Det är allt från ansiktsmålning, akrobatik och improvisation till pyssel, målning och avslappning. Lägret brukar avslutas ,ed en liten show dit föräldrarna är välkommna så att barnen kan visa vad det gjort under veckan.

Teaterknott

Är i princip samma som teaterkrank fast för de lite yngre barnen i äldre dagis ålder. Lägret är 3 dagar långt och under det introduceras barnen till teaterns underbara värld.

Barnteater

Nu som då ordnar vi också barnteater grupper i de olika skärgårdsbyarna. Under en termin får barnen testa på olika saker i teaternsvärld samtidigt som vi tillsammans arbetar ut ett manus som sedan övas in till en pjäs, som visas upp för föräldrar och andra intresserade.

Skäriskrål

En nykomling i samlingen är Skäriskrål, Skäriteaterns egen allsångshelg. Unga som gamla är välkomna till Brännkull för att delta i en allsång som passar dem. En allsång är riktad till barnen, då är det en interaktiv allsång och efteråt finns det pyssel, lekar och mycket mer. Sedan brukar vi också ha en mer klassisk allsång, med flera olika artister på plats.

Andra evenemang

Utöver dessa evenemang brukar skäriteatern också delta i andra evenemang som ordnas i byn. Vi brukar årligen delta i Vårskriet som ordnas på första maj nere i Replothamn. Om det finns plats brukar vi också delta i byajulkalendern.

Barnläger

Barnteater

Skäriskrål

Andra evenemnag